U bevindt zich hier: Startpagina » Fonteinkerk » Wie wij zijn » Leren geloven

Reacties Alpha-cursus

Henny de Jong: Het beginnen met een maaltijd en zingen met elkaar was altijd heel gezellig.
Daarna luisteren naar de uitleg van het te behandelen onderwerp en in 2 kleinere groepen uit elkaar om de vragen uit het cursuswerkboek persoonlijk te beantwoorden en zo van elkaar te leren en door elkaar gesterkt te worden in het geloof.
Dat leerde mij dat een vraag mij tot een ander antwoord kon bewegen dan een ander en dat zorgde ervoor dat je daar weer eens goed over na ging denken en soms je denken bij ging stellen.
We hadden een groep die uit diverse leeftijden bestond en dat gaf zo een brede kijk op alles en heeft mij er weer goed bewust van gemaakt van wat er toe moet doen in ons leven met God.
Dus mocht u ooit gedacht hebben om zo'n cursus te gaan volgen dan kan ik u hem zeker aanraden.

Wendy Scheringa: Ik heb de najaarscursus van de alpha gedaan en was er eigenlijk zonder verwachtingen aan begonnen, maar nu de cursus afgelopen is kijk ik terug op een zeer geslaagde cursus tijd. Wij hadden een groep met veel verschillende leeftijden. Daardoor kon je veel van elkaar leren. Je werd ook vrijgelaten om vragen te stellen en je mening te geven. Maar buiten dat het ook leerzaam is, was het ook erg gezellig.
Halverwege de cursus zijn we een weekend weg geweest. We hebben elkaar beter leren kennen maar we zijn ook vooral dichterbij God gekomen.
Voor iedereen zal het weer een andere beleving zijn maar is het zeker een aanrader.