U bevindt zich hier: Startpagina » Fonteinkerk » Gebouw » Geschiedenis tot 1994

Laatste dienst

De laatste dienst

Dat betekende, dat op zondag 10 oktober 1993 de laatste dienst in de Fonteinkerk werd gehouden. Dat deed velen verdriet. En toch kan men niet beweren, dat deze laatste dienst, die door mij en mijn vrouw als kerkgangers werd bijgewoond, in een stemming van mineur en neerslachtigheid verliep. Dat is allereerst de verdienste van de wijkpredikant, Ds. R. Pluim, die in welkomstwoord, gebed en prediking zijn hoorders een hart onder de riem stak en hen vertroostte met het evangelie van genade en hen opriep een blij christen zijn in woord en daad. Het Kurioscombo uit Leeuwarden gaf ook veel vreugde en moed.
De verkondiging ging over Psalm 68: 20: "Geprezen zij de Here, dag aan dag draagt Hij ons; die God is ons heil". Een hoofdgedachte uit de preek was: "Wij, als mensen, zijn belangrijker dan een gebouw".
En we zongen uit Gezang 320: 1, 2, 3:

Hier wordt een huis voor Hem bereid, Hij heeft de hand
en het verstand.
gezegend voor het werk,
de bouw van Christus' kerk.
Breng nu verheugd de stenen bij elkaar.
Maar niet met steen
en hout alleen
is' t grote werk gedaan,
'T ZAL OM ONSZELVE GAAN.


Zo zongen wij onze lofzang, die tegelijkertijd een zwanezang was.
Onze hervormde broeders en zusters, die jarenlang sinds 1969 's morgens van de tweede kerktijd voor hun zondagse dienst gebruik hebben gemaakt, moesten, toen de Fonteinkerk een andere eigenaar kreeg, switchen naar De Opdracht.